dag 16 Portland - White Mountains /Twin Mountains

20 juli 2015 - Carroll, New Hampshire, Verenigde Staten

Om en nabij 9en vertrokken, richting North Conway, New Hampshire. Daar naar de shopping outlet want er wordt in NH geen belasting op kleding gevraagd! Nou, dat is niet tegen dovenmansoren gezegd, we zijn toch lekker los gegaan, allemaal lekker inkopen gedaan. Alleen Ollie kon moeilijk iets leuks vinden, dat had zo zijn weerslag op zijn humeur. Maar na een snelle lunch (kooptijd is bij ons altijd schaars) ging t weer beter. Na de regen van gister was t nu gewoon weer onverwacht 30g, dan is shoppen erg vermoeiend, dus de camper weer in. Mount Washington op, dat is met behulp van de Cog Mountainrail (tandradbaan) op z'n Amerikaans lekker makkelijk, maar duurt wel lang. E&A2&O wilden niet mee, die zijn in de camper gebleven voor de 3u dat we weg waren. De top na 45min bereikt, en daar waaide het erg hard, ongelofelijk dat op een berg van bijna 2000m, voor ons toch niet super hoog, het zo onvoorspelbaar weer kan zijn. Ooit heeft t daar 360km hard gewaaid! Veel beklimmers zijn al vaak verrast door de barre omstandigheden. Op 4 juli ligt er altijd nog sneeuw. Wij dus ook een trui aan, zelfs onze jas en lange broek.
Wij kwamen terug bij de camper met alles nog aan, bij de kids in hun t-shirt, ff wennen weer. Intussen 19.30u, eerste camping op onze weg was wel erg naar, heet ook campgroung desperate, dus op naar volgende camping, midden in het bos zonder wc-stroom etc, maar super rustig. Generator even aan voor magnetronmaaltijd, sla en chocoladetaart toe en hout sprokkelen voor vuur. Zuinig met electrisch poetsen en wc. Dit is het echte kamperen, kids missen wifi.

1. Anneke snoek:
    22 juli 2015
    Leuke foto's,, gelukkig warme kleding mee !!