Dag 2 Reykjavik-Hveravéllir

6 juli 2015 - Reykjavík, IJsland

Om 6u klaar wakker, zal wel tijdsverschil zijn. Reisblog getypt en ontbeten, hoewel kids dat wat mager vonden. De Wasa knäckebröd was beetje (2014) over datum, IJslandse kaas is anders en de Skyr (soort kwark) is hier erg stevig. Voor 9 uur zaten we dus al in de super-auto, op weg naar Kjölur. Eerste stop in Thingvellir, een kruispunt van de Amerikaanse en euro/asie aardplaten. Ergens in 900 na Chr. zijn daar de eerste parlements vergaderingen gehouden. Byzonder zoals de aarde daar gespleten is. Volgende stop was Geysir en Strokkur, de geisers die heet water spuiten, ongeveer iedere 10 min, en soms wel 30m hoog. Het rare is dat je niet weet wanneer hij spuit, en dat dat dus vreselijk lastig is om te fotograferen. Daar bij Kantina een vroege lunch gehad, volgens de kaart kwam er daarna niks meer waar je eten kon krijgen. Viel weer op hoe duur alles hier is. Verderop bij de giga grote waterval Gullfoss  gekeken, maar dichterbij zou ook nat betekenen, dat hebben we overgeslagen. De temperatuur blijft hier hangen tussen 10-14g, geen hittegolf in IJsland. Langs de mega gletcher Langjökull gereden, intussen over een gravelweg, langs af en toe een hut (ongeveer 25 km ertussen). Wel fietsers en zelfs hardlopers gepasseerd, zo enorm hopeloos! Na een toch wel erg lange rit eindelijk bij Hveravéllir aangekomen, 12g en harde wind. Maar na een kopje thee zwembroeken aangedaan en badje in, poeh dat was heet. Er kwam 100g water in, aangelengd met koud aan de andere kant van t badje. Terug veelal zelfde (lange) weg heb ik gereden, weer door de rivier en af en toe slippend. Via de supermarkt "Bonus" waar ze vooral veel Euroshopper verkopen naar huis. Pasta met spinaziesaus schoon op, koffie en naar bed.

1. Anneke snoek:
    7 juli 2015
    Lieve kids. Leuk om jullie reis te volgen. Herken je nog veel dingen uit de goede oude tijd, 30 jaar geleden ????
  2. Anneke snoek:
    7 juli 2015
    Lieve kids. Het is weer gezellig om je reisverslag te lezen. Ik had al gereageerd, maar is niet doorgekomen. Vast iets niet goed gedaan. Leuke foto's. Herken je nog iets van 30 jaar geleden. Heel veel plezier vandaag. We wachten op het volgende verslag. !!!