Dag 19 Olivier is jarig

23 juli 2015 - Fair Haven, New York, Verenigde Staten

Olivier 13j, zelf was hij t vergeten, maar dankzij de mail van oma Snoek wisten we het allemaal weer. Zoals iedere morgen een french bread opgepiept in de oven, wel met genoeg fruit. Onderweg getankt en boodschappen gedaan, met een giga grote taart die Ol zelf uitkoos ( waar ik nog bezwaar tegen heb gemaakt, wat helemaal niet aardig was en wat ik nooit had moeten doen). Na 150 miles aangekomen bij het Lake Ontario, op Fair View Beach State Park, zonder electra en water, maar weer super rustig en lakeview, wel met een hek ertussen, want t loopt wat schuin af naar beneden. Heel veel campings zitten niet ver van een weg, druk of minder druk, maar de State Parks nooit. De plekken zijn ook ruim maar het sanitair ontbreekt, of is ver weg en een douche is erg zeldzaam. Maar altijd met picnictafel en vuurplaats, dus vanavond doen we geen magnetron maaltijd maar alleen bbq eten. Quesadillas met guacamole, geroosterde groenten en worsten en steak, en een cornetto toe. Maar eerst een ruim kwartier lopen naar de beach, onderweg nog een ree tegengekomen. Het water was fris maar lekker. Opeens moesten we allemaal uit het water, er was een oefening van de Baywatch en dat wordt erg serieus opgevat. A2 en ik via beachpad teruggelopen, alleen moesten we over het hek klimmen om weer bij onze campingsites te komen. Ook nog een slang gezien. Daarna haren gewassen in de prima douche op het andere deel waar wel electra is, maar ze geen lakeview hebben. Kids snappen op het moment supreme wat er leuk is aan lakeview: de ondergaande zon: dat was een super kadootje! En dan ook nog een verzameling vuurvliegjes die een soort lichtshow gaven op de camping in het donker, dat had ik nog niet eerder zo gezien. Een mooie afsluiting van Ol's verjaardag.